Česky / English

Ivo Kahánek Články


PETROF Gallery v Hradci Králové zahájila ve velkém stylu.

Ivo Kahánek jako dramaturg i účinkující.

Představili se mezinárodně uznávaní umělci Pavel Hass Quartet a famozní pianista Ivo Kahánek. Dostat se na tento koncert nebylo vůbec jednoduché, bylo zcela vyprodáno. 

Zuzana Ceralová Petrofová si lepší křest nového podia nemohla přát. Odměnou pro muzikanty byl bouřlivý potlesk ve stoje. Při koncertu by bylo slyšet i špendlík, kdyby spadnul na zem. „Mít na jednom místě Pavel Haas Quartet a Ivo Kahánka, to je sen!" řekla při zahájení nové koncertní řady Antonína Petrofa 2018 Zuzana Ceralová Petrofová.

Pavel Haas Quartet je soubor ověnčený prvními cenami z největších světových soutěží a patří k absolutní světové špičce mezi smyčcovými kvartety. Kvůli velkému zájmu v České republice téměř nekoncertuje.

Do Hradce Králové je v jejich jediném volném termínu dokázal dostat pianista Ivo Kahánek, který je zároveň dramaturgem celé koncertní řady. S kvartetem si zahrál ve druhé půli koncertu. Výsledkem byly bouřlivé ovace ve stoje s výkřiky bravo.

Koncertní řada Antonína Petrofa bude pokračovat dalšími koncerty. V dubnu vystoupí v PETROF Gallery sólista Státní opery v Berlíně Jan Martiník, jeden z nejlepších světových basistů. A přijede i jedna z nejpopulárnějších českých hereček Hana Maciuchová, která vystoupí v rámci klavírního recitálu s Ivo Kahánkem. V květnu se pak milovníci vážné hudby mohou těšit na Václava Hudečka.

Autoři: Pavla Kindernayová, Milan Baják, kráceno

Zdroj: Rozhlas Hradec Králové

Zpět