Česky / English

Ivo Kahánek Články


Ivo Kahánek vydává nahrávku kompletního klavírního díla Antonína Dvořáka

Obálku 4CD zdobí fotografie autentického skladatelova kalamáře a historické psací náčiní, se kterým zapisoval noty.

Kompletní klavírní dílo Antonína Dvořáka v podání Iva Kahánka vydává Supraphon v celosvětové distribuci 24. září 2021.

Na novém albu najde posluchač větší cykly, příležitostné skladby, ale i několik kuriozit, jež byly nyní natočeny poprvé. Nahrávka klavírního díla skýtá další vzácný vhled do bohatého vnitřního světa Dvořákovy skladatelské duše.

Ivo Kahánek ke vzniku nové nahrávky uvedl: „Příprava probíhala v podstatě od podzimu roku 2020, protože jsem hrál dvořákovský recitál na mezinárodním festivalu Dvořákova Praha a také jsem byl garantem Dvořákova klavírního maratonu tamtéž. Nicméně většinu repertoáru jsem nacvičil až během jara 2021 přímo pro účely nahrávání. Nejtěžší byl časový pres, protože vzhledem k termínovým možnostem sálu a týmu bylo nutné nahrát pět hodin hudby během pouhých tří měsíců. Nejhezčí naopak bylo objevování některých takřka neznámých hudebních drahokamů v nepřeberné šíři Dvořákova klavírního díla či možnost nového pohledu na ty známější kusy.“

Nahrávka vychází za podpory Karel Komárek Family Foundation, Akademie klasické hudby, Ministerstva kultury ČR a Hudební fakulty Akademie múzických umění.

MULTILINK: https://lnk.to/KahanekDvorakKompletniKlavirniDilo

TEASER: https://www.youtube.com/watch?v=98ehiB6_p8w

FOTOGRAFIE v tiskové kvalitě ke stažení: http://media.supraphon.cz/-/ivo-kahanek-dvorakovo-klavirni-dilo/


 

Zpět