Česky / English

Ivo Kahánek Články


CD klavíristy Ivo Kahánka se objevilo v nejužší nominaci na prestižní výroční ceny BBC Music Magazine

Výsledek může ovlivnit každý

Album klavírních koncertů Antonína Dvořáka a Bohuslava Martinů, které nahrál klavírista Ivo Kahánek a Bamberští symfonikové pod vedením Jakuba Hrůši, bylo časopisem BBC Music Magazine nominováno mezi nejlepší nahrávky celého roku.

Nahrávka klavírních koncertů Antonína Dvořáka a Bohuslava Martinů v interpretaci klavíristy Ivo Kahánka a Bamberských symfoniků s jejich šéfdirigentem Jakubem Hrůšou nejen, že získala nejvyšší ocenění „Nahrávka měsíce“ (Recording of the Month) prestižního BBC Music Magazine, nyní se dostala do nejužších nominací na výroční ceny tohoto časopisu. O výsledku hlasování mohou rozhodovat čtenáři z celého světa prostřednictvím hlasování na webu magazínu od 16. ledna do 16. února 2020.

Formulář pro hlasování najdou zde:  https://musicmagawards.awardsplatform.com/

„Potěšilo mne, že nominaci získali Ivo Kahánek s Jakubem Hrůšou, kteří patří k pravidelným spolupracovníkům České filharmonie,“ podotýká generální ředitel České filharmonie David Mareček. „Je to podobné, jako když se český sportovec probojuje do finále mistrovství světa. Výhodou je, že ´fandit´ můžeme od počítače, aniž bychom cestovali do Londýna."

 „Snažili jsme se především o co nejlepší provedení děl našich národních velikánů Antonína Dvořáka a Bohuslava Martinů. Mám radost, že kromě spousty ocenění, které tato nahrávka sklízí, se výsledek našeho snažení projevuje i tak, že česká hudba není ve světě vnímána jen jako cosi exotického na zpestření zaběhnuté dramaturgie, nýbrž se stává respektovanou a vyhledávanou součástí světového repertoáru,“ uvádí Ivo Kahánek. „Pokud si čeští posluchači najdou chvíli a dají na webu hlas tomuto albu, budu samozřejmě velmi rád. Všechny pozitivní ohlasy beru jako poctu české kultuře, kterou mám tu čest reprezentovat.“

Zpět